T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GİRESUN / BULANCAK - Bulancak 19 Eylül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

19 EYLÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Okul Müdürümüz Melike ÜNVER'den tüm öğrenci ve velilerimize mesaj;

 

                           19 EYLÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR.

 

        İlçemizin köklü meslek liselerinden biri olan 19 Eylül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( eski adıyla Bulancak Kız Meslek Lisesi) 9. Sınıf düzeyinde kız öğrencileri kucaklamaya hazır. Okulumuz her anlamda lise düzeyindeki gençlerimize birçok olanaklar sunabilecek yeterli donanım ve eğitim ortamlarına sahiptir. Özellikle genç kızlarımız bizi tercih ettiğinde muhakkak bir meslek edinerek liseyi bitirmiş olacaklar.Hem deneyimli ve nitelikli bir eğitim kadrosuna, hem donanımlı eğitim ortamlarına hemde  ilçe dışından ve köylerimizden gelen kız öğrencilerimiz için otel konforunda yatılı pansiyona sahibiz. Okulumuzda birçok sanatsal ve sportif aktiviteler mevcut olduğu gibi, özel okul konforunda sınıf şube sayılarımızla da, öğrencilerimizle birebir ilgilenilmektedir.

        Okulumuzda dünyanın her yerinde geçerliliği ve iş istihdamı olan meslek alanlarında eğitim verilmektedir. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Yiyecek ve İçecek (aşçılık) Eğitimi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Eğitimi ( kuaförlük), Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri ve El Sanatları Teknolojisi Eğitimi alanlarında eğitimini tamamlayan genç kızlarımız, bireysel olarak kendi işyerlerini açabileceği gibi, kurumsal şirketlerde de kolaylıkla iş bulabileceklerdir. Orta kademede ihtiyaç duyulan kalifiye eleman yetiştiren bir okul olmamızın dışında, azıcık çaba gösteren bir gencin, bir yüksek öğrenim kurumunu kazanma ve lisans eğitimini tamamlama olasılığı da oldukça yüksektir. Kaldı ki lisans eğitimini kazanamasa da, liseyi bitirir bitirmez ülkemizde ve  isterse yurt dışında çok kolaylıkla iş bulabilecektir.Alanlara göre kısaca açıklarsak:

       Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun olan bir gencimiz, kendi iş yerini açabilecek yeterlilik belgesine sahip olarak mezun olacaktır.Restoran, lokanta, pastane ve kafelerde, otellerin mutfaklarında, yemek fabrikalarında, aşçı ve aşçı yardımcısı arayan kamu kurumlarında, rahatlıkla çalışabilecek, bir işyeri açmadan da evde butik çikolata, pasta tatlı ve benzeri özel üretimler yaparak da çok güzel gelirler elde edebilirler.  Üniversiteyi kazanırsa da mezun olduğunda bu alanların dışında aynı zamanda öğretmen olarak da atanabilecektir.

        El Sanatları Teknolojisi Alanından mezun olan bir gencimiz yine kendi iş yerini açabileceği yeterlilik belgesi kazanarak mezun olacak ve nişan- düğün ve buna benzer organizasyonları yapabilecek  dekoratif beceriler gerektiren iş yerlerinde çalışabileceklerdir. Aynı zamanda turistik ve hediyelik eşya üreten firmalar için aranılan elemanlardır. Ev tekstili ve dekorasyonu üretimi yapan firmalar için nitelikli iş gücü olarak mezun olmaktadırlar. Bunların dışında da  evde butik işler yaparak çok iyi gelirler elde edebilirler. (nikah ve bebek şekeri, magnet, hediyelik eşya vb.) Aynı zamanda lisans düzeyinde eğitim aldıklarında da öğretmen olarak atanabilmektedirler.

        Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanından mezun olan bir gencimizde her alanımızda olduğu gibi işyeri açma belgesi alarak mezun olmaktadır. Kreş ve Anaokullarında çalışabilecekleri gibi, önlisans ve lisans mezunu olduklarında kendi işyerlerini açabileceklerdir. Ülkemizde okul öncesine verilen önem gitgide artmakta ve bu alanda orta kademede çalışabilecek kalifiye iş gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği, Okul Öncesi ve Ana sınıfı öğretmenliği bölümlerine kaynak oluşturan bu alanımızdan mezun olan genç kızlarımız rahatlıkla öğretmen olarak atabileceklerdir. Liseden mezun olduğunda, özel çocuk bakımı ve eğitimi alanında bireysel olarak çalışan ve çok iyi gelirler elde eden birçok genç vardır.

        Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanından mezun olan gençlerimizde iş yeri açma belgesi alarak okulumuzdan mezun olmaktadırlar. Kendi işyerlerini açabilecekleri gibi, cilt bakımı, güzellik ve estetik merkezlerinde, kuaför ve saç tasarım merkezlerinde  çok rahatlıkla iş bulabileceklerdir.  Aynı zamanda küçük bir malzeme donanımıyla bireysel işler yaparak özel müşterilere bakım ve estetik hizmetler sunarak da çok ciddi gelirler elde edebilmektedirler. Ayrıca yüksek öğrenimlerini tamamladıklarında öğretmen olarak atabilme olanakları oldukça yüksektir. 

         Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Alanından mezun olan gençlerimiz kolaylıkla huzur evlerinde, özel bakım evlerinde, hastanelerde, yaşlı bakım merkezlerinde iş bulabilmektedirler. Mezun gençlerimiz hem kendi işlerini kurabilirler hemde  kamu ve özel sektörde çalışabilmektedirler. Aynı zamanda Lisans düzeyinde eğitimlerini tamamladıklarında hemşire, öğretmen yada sağlık bilimlerine ait herhangi alandan mezun olarak kamuda çalışabilmektedirler. En basit olarak diğer alanlarımızda olduğu gibi, evde bakım hizmetleri sektöründe bireysel olarak çalışabilir ve hayatlarını kazanabilirler.

       Kısacası yukarıda da belirttiğimiz üzere, okulumuzda bulunan her alandan mezun olan genç kızlarımız, geleceğin anneleri ülkemizin yarınlarına damga vuracak olan kadınları, asla işsiz kalmayacaklar ve mezun olduklarında kendi bireysel bilgi ve becerileriyle para kazanabilecek ve hayatlarını sürdürebileceklerdir. Ülkemizin nitelikli iş ve insan gücüne, bilinçli ve üreten kadınlara, bilgili ve görgülü annelere, eşlere ihtiyacı var ve öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi,  ‘kadınlarımız  erkeklerden  daha çok aydın, daha çok verimli, daha fazla bilgili olmak zorundadırlar. Eğer gerçekten milletin anası olmak istiyorlarsa böyle olmalıdırlar.”

      Bizde 19 Eylül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak bu misyon ve amaçla, komşu illerden, ilimizin tüm ilçelerinden ve  ilçemizden tüm genç kızlarımızı okulumuza davet ediyoruz.          

 

 

 

                                                                                                                                                                            Melike ÜNVER

                                                                                                                                                                             Okul Müdürü                             

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.09.2023 - Güncelleme: 15.09.2023 10:03 - Görüntülenme: 217
  Beğen | 6  kişi beğendi