İşte Gidiyorum...Ferihan DİZDAR

Sene 1990 aralık ayının onyedisi, denizin dalgalarının yola vurduğu, yağmurlu soğuk bir kış günü. Hacettepe Üniversitesinden mezun olmuş genç bir kız, öğretmenlik mesleğine gönül vermeye hazır olduğunu hissettiği için yeterlilik sınavı ve ardından Bulancak Kız Meslek Lisesinde göreve başlayacak olmanın heyecanı.

Üzerinden 23 yıl geçti. İlk göreve başladığım yıl okulumuzun çok az öğrencisi vardı. Adını burada saymakla bitiremeyeceğim ( Dilek ŞAHİN, Meral ÇINAR, Sevgi ÖZEL, Meral ÖZUSTAOĞLU, Seyfi GÖKTEKİN, Salih AYKIT, Hülya KILINÇARSLAN, Muhlis YASLI…) bu işe gönül vermiş çok özel arkadaşlarımla çok farklı çalışmalar yaparak okulumuzu istenilen aranılan bir okul haline getirmeyi başardık. Bu yolda emin adımlarla ilerlerken sıcak dostluklar kurduğumuz, bize inanan bir çok öğrenci velimizin de olduğunu, bu durumun bize güç verdiğini söylemeden geçmek olmaz.

Şu anda birlikte çalıştığımız bütün öğretmen ve yönetici arkadaşlarımın da  ( Zeynep YAVUZ,  Süleyman AYDIN, Melike ÜNVER, Ebru ÖZİNAN, Yusuf AKÇA) benim için çok özel olduklarını belirtmek isterim. Hepsi ayrı ayrı çok özel, ancak uzun yıllar birlikte çalıştığım   birkaç arkadaşım kaldı. Nezaket Öğretmenim, Fatma Öğretmenim, Ayşe Öğretmenim, Derya Öğretmenim, Bertan Öğretmenim ve saymanımız Neval Hanım, birkaç yıl birlikte çalışmamıza rağmen benim için ayrı bir yere koyduğum Selda Öğretmenim, Görkem Öğretmenim, Gürhan Öğretmenim, kısa bir süre önce ayrıldığımız Barış ÖZİNAN ve İsmail ARTAR birlikte çalışmaktan keyif aldığım sevgili kardeşlerim…  okuldaki yardımcı personeller dahil bütün arkadaşlarım, hepinizi çok seviyorum.

19 Eylül Kız Teknik ve Meslek Lisesi ailesi olarak sizlerden son bir ricam olacak. Unutmayalım ki ince bir çubuk tek başına çok çabuk kırılır. 10 tane, 20 tane çubuğu birleştirip kırmaya kalksanız bunu başaramazsınız.   19 Eylül Kız Teknik ve Meslek Lisesi ailesi olarak   her zaman olduğu gibi bundan sonrada birlikte hareket   edelim, hiçbir konuda birbirimizi yalnız bırakmayalım. İyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla tek ses çıkarmaya devam edelim. Okula başladığım ilk günkü heyecanla, okulumuzdan ayrılıyor olabilirim. Ancak gönlüm hep sizinle olacak.

Sevgili öğrencilerim hepinizi çok seviyorum.   Başarılarınızı takip edeceğim.

Unutmayalım her başlangıcın bir sonu olduğu gibi, her son da yeni bir başlangıç demek… Sizleri Görele Çok Programlı Lisesine bekliyorum.

Sevgiyle kalın, saygıyla kalın, hoşça kalın…

Ferihan DİZDAR